Isolatie van hellende daken

Supafil timber frame

Niet geïsoleerde hellende daken van bestaande woningen zijn een open deur voor hoge energieverliezen van een woning (tot 35%). Sedert een geruime tijd overtuigen onze regionale en federale overheden de bevolking om deze energie verliesposten zo snel mogelijk in te dijken. Het inblazen van deze hellende daken met Supafil Timber Frame, tussen het onderdak en dampscherm, is de perfecte oplossing om oudere en bestaande daken op een eenvoudige wijze na te isoleren.

Het intelligent dampscherm, Supafil Smart & Tight, zorgt tevens voor een perfecte damp huishouding. Tijdens de koude wintermaanden wordt het vocht uit de isolatie geweerd. Tijdens de warme zomer maanden zorgt dit intelligent dampscherm voor het verwijderen van opgehoopt vocht uit de isolatie en de houtstructuur.

De isolatie van bestaande hellende daken met Supafil Timber Frame is het uitgelezen isolatieproduct omwille van zijn lage lambda-waarde van 0.034 W/mK bij een lage densiteit van 35 kg/m³ (minder gewichtbelasting op de houtstructuur). Ook de hoge brandklasse A1 (isolatie tussen houten balken) en zijn waterafstotend karakter zijn doorslaggevend om deze hellende daken na te isoleren.

Het inblazen van het hellend dak met Supafil Timber Frame zorgt ook voor weining ongemaksoverlast gezien geen isolatieproducten via de woning naar boven moeten geschouwd worden. Het product wordt eenvoudig weg via een inblaasslang onder het hellend dak geblazen.