Isolatie van metaalskeletbouw

Sinds enkele jaren wint de uit de Verenigde Staten overgewaaide techniek van bouwen van nieuwbouw woningen op basis van de metaalskeletbouw techniek meer en meer aan belang. Deze gestadige groei is te danken aan hoger te bereiken isolatie waarden van metaalskelet bouwstructuren alsook het sneller bouwen van de woningen. Het gebruik van metaal als een degelijke drager voor de volledige constructie van de woning is tevens een niet onbelangrijke bijdrage.

Bij metaalskeletbouw structuren is Supafil Timber Frame het uitgelezen isolatie product omwille van zijn lage lambda waarde van 0.034 W/mK bij een lage densiteit van 35 kg/m³. Ook de hoge brandklasse A1 en zijn waterafstotend karakter zijn doorslaggevend om deze woningen te isoleren. Door het inblazen van muren en daken wordt een perfecte isolatiewaarde gegarandeerd gezien Supafil Timber Frame zich in alle kleine openingen kan vast zetten. In combinatie met de diverse Supafil Timber Frame toebehoren biedt het inblazen met deze minerale wol een perfecte oplossing voor het luchtdicht bouwen.

In een metaalskeletbouw woning biedt het naadloos aansluiten van de isolatie met Supafil Timber Frame tussen de wanden en de dakstructuur, een optimaal wooncomfort. Het inblazen van deze isolatie is heel eenvoudig en al binnen een korte termijn uitgevoerd.