Spouwmuur isolatie

Ongeveer 1.1 miljoen woningen in België zijn onvoldoende geïsoleerd en beschikken over een lege spouw. Door de stijgende energieprijzen, de groeiende bewustwording van ons milieu, de subsidie voor energiebesparing en de wens voor comfort, is het nog nooit zo aantrekkelijk geweest om de spouwmuren na te isoleren.

Het na-isoleren van de spouwmuur is een kleine investering en levert een hoge energie- en kostenbesparing op. De contributie tot spouwmuurisolatie garandeert een individuele bijdrage tot ons kostbaar milieu.

Een goed geïsoleerde spouwmuur zorgt voor een optimaal wooncomfort. Het inblazen van de isolatie is zeer eenvoudig en al binnen één dag uitgevoerd, zonder dat het uiterlijk van de woning verandert. Daarnaast krijgt de woning een hoger energielabel.

Supafil Cavity Wall wordt aangewend zowel voor de na-isolatie van bestaande spouwmuren, als ook voor de spouwmuren van nieuwbouw projecten. Bij nieuwbouw projecten wordt Supafil Cavity Wall ingeblazen via de onafgewerkte binnenmuur (dit vooraleer het aanbrengen van de pleisterlaag). Om de snelheid van installatie te bevorderen wordt een inblaasmond van 28 mm gebruikt.

Het inblazen van Supafil Cavity Wall in spouwmuren (renovatie en nieuwbouw) biedt een optimale oplossing voor een correct geplaatste isolatieschil, gezien de wol zich optimaal verspreidt in alle openingen van de spouwmuur.